Δεν ζητήσαμε πολλά. Ένας να τον βοηθήσει.

Dec 22, 2020

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια μεγάλη επιστροφή στο Τελ Αβιβ από το -15 αλλά δεν κατάφερε να πάρει το διπλό. Και δεν τα κατάφερε για συγκεκριμένους λόγους.

-Δεν χρειάζεται να είσαι γκουρού του μπάσκετ για να καταλάβεις ότι η ήττα ήρθε από το χέρι βοήθειας που δεν έδωσαν ποτέ οι παίκτες του Παναθηναϊκού στον ΜΥΘΙΚΟ, ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος ήταν απίστευτος με 39 πόντους σε 29 λεπτά και 6 ασίστ με 45 ranking. Βραδιά καριέρα για τον Σέρβο αλλά εφιαλτική βραδιά για τους υπόλοιπους παίκτες.

-Είναι αδιανόητο να τελειώνει ο αγώνας και με εξαίρεση τον Νέντοβιτς να μην έχει έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων.

-Η νύχτα του Νέντοβιτς συνέπεσε με το χειρότερο βράδυ όχι φέτος αλλά στα 3 χρόνια που είναι στην ομάδα του Ιωάννη Παπαπέτρου. Αν ο Παπαπέτρου ήταν απλά… υποφερτός θα μπορούσε η κατάληξη να είναι διαφορετική.

-Η προσέγγιση στην άμυνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν απλά κάκιστη. Αργές περιστροφές σε σετ παιχνίδι ενώ κάθε λάθος του Παναθηναϊκού στην επίθεση ήταν αιφνιδιασμός. Δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός κάθε φορά να βρίσκεται από την αρχή του αγώνα στο -10 και -12 και μετά να κυνηγάει ηρωικά.

-Η πνευματική συγκέντρωση των παικτών στο τέλος του αγώνα δεν ήταν η κατάλληλη. Ξέρεις ότι ο Νέντοβιτς θα κυνηγηθεί ανελέητα. Με παγίδες, με δυο παίκτες και όλη η άμυνα θα προσαρμοστεί επάνω του. Πιάνεις τις γωνίες. Πρέπει να είσαι έτοιμος να σουτάρεις. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Είναι όλοι κλεισμένοι μέσα στην ρακέτα. Και ο Μπέντιλ σουτάρει ένα τρίποντο ευστοχεί. Σουτάρει ένα airball και στην επόμενη φάση αντί να σουτάρει ολομόναχος επιλέγει να παίξει με πλάτη κάνοντας ένα άσχημο τελείωμα.

- Νομίζω ότι ήταν λάθος ο τρόπος που αμύνθηκε η ομάδα πάνω στον Ουιλμπεκιν στα τελευταία λεπτά. Αφού το ματς πάει στον πόντο ξέρεις ότι αυτός θα πάρει την μπάλα στα χέρια του. Βάζει ένα. Βάζει δυο. Κάνε μια παγίδα να φύγει η μπάλα από τα χέρια του. Ρίσκαρε κάτι άλλο αρκεί να μην την έχει αυτός.

Εν πάση περιπτώσει μετά χριστόν προφήτες όλοι μπορούμε να γίνουμε. Αλλά είναι απορροίας άξιο πως μπήκε πάλι η ομάδα σε ένα ακόμα παιχνίδι εκτός έδρας .Το πως μπήκε στο παιχνίδι της Μακάμπι που οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν μπορούν να υπηρετήσουν ,και η αντιμετώπιση στο τέλος του Ουίλμπεκιν.

Μια κακή βραδιά μπορούν να έχουν όλοι. Παίκτες, προπονητές. Το θέμα είναι να μαθαίνουν από τα λάθη τους. Την άλλη εβδομάδα το παιχνίδι στο Βελιγράδι με τον Αστέρα θα είναι πιο σκληρό σωματικά και οι πράσινοι θα πρέπει να μπούνε με το μαχαίρι στα δόντια από ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ!!!

*Για την υπόθεση Μαντζούκα έχουμε γράψει την γνώμη μας εδώ.

Μιχάλης Σταμουλάκης

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr