Και τώρα αφήστε τον Μαντζούκα ήσυχο

Dec 20, 2020

Ο Παναθηναϊκός έκανε δικό του το μεγαλύτερο ταλέντο της Ελλάδας και έναν από τους 3 καλύτερους της Ευρώπης στην ηλικία του τον Λευτέρη Μαντζούκα. Τα επιτεύγματα του μέχρι στιγμής είναι όντως εντυπωσιακά και έχουν αναφερθεί πολλές φορές στα ρεπορτάζ με τελευταίο τους 24 πόντους με 6/6 τρίποντα κόντρα στην Γκραν Κανάρια στην Ισπανία πριν περίπου ένα μήνα για το Eurocup.

Το πιο ενθαρρυντικό από όλα είναι αυτό που τονίζουν όλοι. Aπό τα Γιάννινα που ξεκίνησε, μέχρι τον Προμηθέα πού ήταν μέχρι πριν δυο μέρες. Ότι πρόκειται για ένα παιδί που εκτός από το ταλέντο διαθέτει ακόμα δυο βασικά χαρακτηριστικά. Μυαλό μέσα στο κεφάλι του, και τρομερή όρεξη για δουλειά (Κάνει περίπου 10 ώρες την ημέρα προπόνηση).

Σίγουρα έχει τρομερά στοιχεία αλλά σίγουρα έχει και αδυναμίες. Και για αυτό από αύριο θα πρέπει να σταματήσουν όλοι να ασχολούνται με τον Μαντζούκα. Είναι πλέον αθλητής στον Παναθηναϊκό. Ξέρουν οι προπονητές εκεί πώς να τον δουλέψουν και πώς να χειριστούν την περίπτωση του. Η υπερπροβολή όσο και να μιλάμε για ένα πολύ προσγειωμένο παιδί ποτέ δεν είναι καλή. Δεν θα πάρει την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός επειδή ήρθε ο Μαντζούκας. Ούτε μπορεί η ομάδα να στηριχτεί άμεσα σε αυτόν για την Ευρώπη. Θεωρώ ότι η μετάβαση θα ξεκινήσει από το Ελληνικό πρωτάθλημα και σιγά – σιγά όπως και ο Καλαϊτζάκης θα ενσωματωθούν πλήρως στον βασικό κορμό. Μην ξεχνάτε. Είναι ένα ΠΑΙΔΙ 17 ΧΡΟΝΩΝ!!! Ας τον αφήσουμε όλοι ήσυχο.

Ο Παναθηναϊκός δημιουργεί πολύ καλό κορμό με Μαντζούκα, Καλαϊτζάκη, Παπαδάκη (που προσωπικά πιστεύω πολύ και είναι τώρα δανεικός στην Λάρισα), Μήτογλου, Παπαγιάννη, Παπαπέτρου, Μποχωρίδη, Κασελάκη. Παιδιά που εφόσον παραμείνουν στην ομάδα και με το κατάλληλο πλαισίωμα μπορούν να επαναφέρουν τον Παναθηναϊκό εκεί που ανήκει. Στις κορυφές του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Μιχάλης Σταμουλάκης

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr