Τρίποντα σαν να πετάνε βότσαλα στην λίμνη οι Γάλλοι, αλλά εσύ τι έκανες;

Dec 01, 2020

Τι να πεις και τι να πρωτογράψεις για τον αγώνα του Παναθηναϊκού στην Γαλλία κόντρα στην Βιλερμπάν. Τα πάντα τελειώνουν στην 1η περίοδο σε δυο συγκεκριμένα κομμάτια.

 

-Στην άμυνα που παίζεις στο 1ο πεντάλεπτο αλλά δεν μπορείς ούτε καν να προηγηθείς.

-Και το μήνυμα που σου έστειλε η Βιλερμπάν στο 1ο δεκάλεπτο αλλά εσύ δεν πήρες χαμπάρι. Ποιο ήταν αυτό; 4 τρίποντα δέχθηκες με ένα σκριν. Αδυνατώ να κατανοήσω γιατί συνεχίστηκε η ίδια αντιμετώπιση στο pick and roll στην δεύτερη περίοδο και ήρθαν τα 6/6 πίσω από τα 6,75 των Γάλλων.

Ο παίκτης να πηγαίνει σκιά από πίσω ακολουθώντας τον παίκτη από πίσω. Ο ψηλός να παίζει hedge out όχι δυναμικό αλλά παράλληλο και μετά τρίποντο. Όταν μετά προσπάθησε να αλλαχθεί αυτό το μοτίβο ήταν πλέον αργά. Με 10/11 τρίποντα οι Γάλλοι βρήκαν όλες τις λύσεις. Και στις παγίδες στο low post, και στα δυναμικά hedge out σπάζοντας την μπάλα στον ψηλό του σκριν που είχε τρείς επιλογές για το τι να κάνει.

Στην επίθεση με την πίεση των Γάλλων πάνω στην μπάλα πολλές φορές βλέπαμε ότι οι παίκτες δεν μπορούσαν να κάνουν τα βασικά π.χ. ξεμαρκάρισμα. Το πιο δύσκολο βράδυ το πέρασε σίγουρα ο Ιωάννης Παπαπέτρου που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν πρέπει να παίρνει τόσα πολλά pick and roll. Θεωρώ ότι θα πρέπει να βρεθούν και άλλοι τρόποι αξιοποίησης του. Είδαμε την πίεση που του άσκησαν στέλνοντας τον από το πλάι στην άμυνα οι παίκτες της Βιλερμπάν και τα τρομακτικά προβλήματα που είχε.

Όταν είσαι σε μια ομάδα που έχει το μικρότερο μπάτζετ της διοργάνωσης περιμένεις αν μη τι άλλο οι ξένοι παίκτες σου, έστω κάποιοι εξ αυτών να κάνουν την διαφορά. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ. Για άλλο ένα παιχνίδι ο εξαιρετικός Παπαγιάννης, ο Μήτογλου και ο Κασελάκης ήταν αυτοί που βρέθηκαν στο πνεύμα του αγώνα.

Μιας και είπα μικρότερο μπάτζετ να ξεκαθαρίσουμε κάτι:
-Είναι δεδομένο το πιο μικρό της διοργάνωσης και της ομάδας εδώ και 25 χρόνια. Κανείς δεν αμφιβάλλει για αυτό.
-Είναι δύσκολη χρονιά. Κανείς δεν αμφιβάλλει για αυτό.

Δεν μπορεί όμως εσαεί να είναι μόνιμη δικαιολογία. Γιατί ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν ζήτησε Final Four, ούτε καν 8αδα. Ζήτησε όμως αυτό που υποσχέθηκε ο προπονητής. Μια ομάδα που θα ματώνει σε κάθε παιχνίδι. Σήμερα δεν έγινε αυτό. Δεν είναι τα 17/24 τρίποντα που ουσιαστικά είναι 17/20 αν βγάλεις τα 4 τελευταία που είχε κριθεί το ματς. Είναι ο τρόπος που τα δέχθηκες.

Μιχάλης Σταμουλάκης

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr