Δικαίωμα σας να διαφωνείτε, αλλά ο Σκουρτόπουλος είναι το τελευταίο πρόβλημα στην Εθνική

Nov 30, 2020

Η ‘Επίσημη Αγαπημένη’ (με όποια version παραμένει πάντα επίσημη αγαπημένη) κατάφερε να επικρατήσει της Βουλγαρίας και πήρε με την βοήθεια της Βοσνίας την πρόκριση στα τελικά του Eurobasket.

 

 

Πριν μπούμε στο ζητούμενο θα ήθελα να πω ότι αυτά τα παράθυρα είναι … γκρεμοί αυτοκτονίας. Δείτε πως ομάδες με ιστορία και ασήκωτη φανέλα ζορίζονται όπως η Ισπανια και η Σερβία και θα καταλάβετε. Από αυτή την άποψη θεωρώ επιτυχία την πρόκριση που ήρθε και οφείλουμε όλοι να συγχαρούμε τους παίκτες και τους συντελεστές.

Η εικόνα της ομάδας και στα δυο παιχνίδια ήταν πάρα πολύ κακή. Σωθήκαμε χάρη στα.. huevos του Αθηναίου. Και πώς να μην είναι όταν ζητάς από παίκτες που δεν είναι πρωταγωνιστές στις ομάδες τους αλλά ρολίστες πολυτελείας να φορέσουν το… κοστούμι του ήρωα. Δεν φταίνε αυτοί σε καμία περίπτωση. Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας: Αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει!!!

Και πέσανε όλοι πάνω στον Θανάση Σκουρτόπουλο. Που είναι ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. Καλός ή κακός ή μέτριος αυτό είναι σχετικό. Θα ρωτήσει κάποιος αν τον θεωρώ ικανό για 1ο προπονητή στην Εθνική ομάδα. Θα απαντήσω ξεκάθαρα: ΟΧΙ!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος πρώτος προπονητής στην Εθνική ομάδα. Η αποτυχία στην Κίνα ήταν παταγώδης για να μείνει στην θέση του. Μπορεί σαν καπετάνιος του καραβιού να έχει την ευθύνη του πηδαλίου και να δείχνει ότι δεν μπορεί να το κουμαντάρει αλλά την γενικότερη την έχουν οι πλοιοκτήτες.

Όποιος όμως νομίζει ότι ο Σκουρτόπουλος είναι αυτός που φταίει για όλα, δικαίωμα του αλλά πλανάται οικτρά. Δεν φταίει ο Σκουρτόπουλος, ούτε αυτά τα παιδιά που πήγαν στην Βοσνία.

Φταίει ο τρόπος που έχει δομηθεί και συνεχίζει να λειτουργεί το Ελληνικό μπάσκετ από τις ακαδημίες των ομάδων μέχρι τώρα.

-Έχουμε κάνει κτήμα το αργό μπάσκετ, το ξύλο, το η μπάλα να πάει μόνο μέσα και άμυνα μέχρι Θανάτου.

-Οι παίκτες δουλεύουν και μεγαλώνουν μόνο για συμπληρωματικοί. Κανένας να μην μπορεί να πάρει την μπαγκέτα του ηγέτη. Μην δούμε έναν σουτέρ να βγαίνει. Να τον ευνουχίσουμε με ατάκες: Ναι αλλά δεν παίζει άμυνα, και βγαίνει εκτός συστήματος κτλ.

ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ!!! Ας βγει και εκτός συστήματος. Αν μπορεί να την βάλει στο καλάθι, να βγει.

Λες το όνομα Κώστας Βασιλειάδης και στην Ελλάδα γελάνε. Και πας στην Ισπανία. ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ. Και λες το όνομα του και μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για αυτόν.

-Να μιλήσουμε για ακαδημίες. Πόσα παιδιά έχετε στην ομάδα σας; Αααα εμείς έχουμε κοντά στα 120. ΜΑΛΙΣΤΑ! Πόσους παίκτες και σε ποιες κατηγορίες βγάλατε; Άκρα του τάφου σιωπή. Το 20αρικο να πέφτει και να φροντίζουμε να διαλύουμε τον γείτονα μας με 80 πόντους διαφορά για να του πάρουμε τα παιδιά και εξυπακούεται τα 20ρικα.

-Να μιλήσουμε για το πώς γαλουχούνται τα παιδιά στο μπάσκετ. Με άμυνα ζώνης από τα 13 και match up άμυνες, και σκριν στο σκριν του σκριν ωωω σκριν. Που στην Ισπανία μέχρι τα 15 απαγορεύονται τα σκριν και οι ζώνες και παίζουν μόνο πάσα-κόψιμο και ένας εναντίον ενός. Αφήστε μωρέ δεν ξέρουν αυτοί είναι θεατρίνοι. Και μετά αλλάζουμε πλευρό. Και όταν κάποιες τοπικές ενώσεις λένε σε κάποια τουρνουά παμπαίδων για παράδειγμα ας μην χρησιμοποιούν ζώνες οι ομάδες για να παίξουν τα παιδιά έρχονται (ο θεός να τους κάνει) οι προπονηταράδες και νομίζουν ότι ξεγελάνε κάποιον βάζοντας τα παιδιά τρία μέτρα πίσω και απλά να ακολουθάνε τον παίκτη τους.

-Και μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε βέβαια την περήφανη ελληνική κυριαρχία στο μπάσκετ που δεν είναι άλλη από το διάβασμα του αντιπάλου. Λες και οι άλλοι είναι ηλίθιοι και δεν διαβάζουνε τον αντίπαλο είναι προνόμιο δικό μας μόνο. Έχετε σουτέρ; ΟΧΙ! Έχετε αθλητικότητα; ΟΧΙ! Τρέχετε στο γήπεδο; ΟΧΙ! … Αλλά έχουμε διάβασμα του αντιπάλου. Που και αυτό χρειάζεται. Αλλά το πρόβλημα ξεκινάει αν θεωρείς ότι αυτό είναι και το μεγάλο σου πλεονέκτημα.

Το Ελληνικό μπάσκετ έχει πάρει λάθος δρόμο από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Χρειάζονται θαρραλέες και ριζικές αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης ξεκινώντας από την ομοσπονδία και πηγαίνοντας στην εκπαίδευση των αθλητών και στον τρόπο που διαχειρίζονται αυτοί.

Ας χαθούν και 2 τίτλοι στις μικρές ηλικίες. Αφήστε τα παιδιά να παίξουν να αποκτήσουν ψυχολογία νικητή. ΜΗΝ ΤΑ ΕΥΝΟΥΧΙΖΕΤΑΙ. Αφήστε τα να σουτάρουν, να ντριμπλάρουν, να πασάρουν, να κάνουν λάθη.

Αλλιώς θα μας φταίει μια ζωή ο Σκουρτόπουλος και ο επόμενος Σκουρτόπουλος.

Μιχάλης Σταμουλάκης

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr