Η μεγάλη αλήθεια που βγήκε στην επιφάνεια στις δυο μέρες στην Ισπανία

Nov 20, 2020

Αν ψάχνεται δρεπάνια, γιαταγάνια η τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη για να πάρουμε το κεφάλι του Βόβορα, του Φόστερ η δεν ξέρω εγώ ποιον άλλον καλύτερα να φύγετε από εδώ.

Δεν πρόκειται επ’ουδενί να καταδικάσουμε κανένα. Ούτε βέβαια και να απλώσουμε δίχτυ προστασίας. Όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες για τον φετινό Παναθηναϊκού θα προσπαθήσουμε να εστιάσουμε καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι.

Το πρόβλημα μέχρι στιγμής για τον Παναθηναϊκό δεν είναι ούτε το πλάνο που υπάρχει σε κάθε αγώνα, ούτε μεμονωμένοι παίκτες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει αυτή η ομάδα είναι ότι δεν μπορεί να αντέξει την υψηλή ένταση της Ευρωλίγκα για μεγάλο χρονικό διάστημα. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ να το κάνει.

Όπως και στην Βαλένθια, έτσι και στην Βιτόρια οι πράσινοι είχαν καταπληκτικά 5λεπτα η 7λεπτα η 3λεπτα. Μέχρι εκεί όμως. Οι ίδιοι παίκτες που δημιούργησαν αυτό το μομέντουμ στο παιχνίδι δεν έχουν την δύναμη να το υποστηρίξουν σε μεγάλο βαθμό. Και το χειρότερο είναι ότι αυτοί που έρχονται από τον πάγκο δεν μπορούν καν να σταθεροποιήσουν αυτόν τον ρυθμό. Για αυτό και βλέπουμε το 2-10 να γίνεται 15-10. Το ξέσπασμα για 5 λεπτά και μετά το χάος της αβύσσου.

Σίγουρα έχει ευθύνες και το τεχνικό τιμ. Ποτέ δεν φταίει ένας.

Όταν ξεκινάς 5αδα με 4 Έλληνες και 1 ξένο δείχνεις ουσιαστικά ότι κάτι έχει γίνει λάθος άσχετα αν προσωπικά μου άρεσε η εικόνα αυτή.

Ο Παναθηναϊκός των 6 εκατομμυρίων δεν μπορεί να έχει ξένο (Μπέντιλ) που να μην παίζει καθόλου. Είναι προτιμότερο να στηριχτείς στους Έλληνες και σε 4 η 5 ξένους αντί για 6 αλλά αυτοί να είναι ικανοί να κάνουν την διαφορά.

Για το παιχνίδι δεν μπορείς να πεις πολλά. Η Μπασκόνια τιμώρησε κάθε λάθος των πρωταθλητών Ελλάδας. Μια ομάδα που είναι 1η σε κλεψίματα στην Ευρωλίγκα και απέδειξε το γιατί. Κυνήγημα σε κάθε φάση μανιασμένο για να κλέψει την μπάλα. Πίεση στην 1η εισαγωγική πάσα και το πιο αξιοσημείωτο. Σταθερός ρυθμός ανεξαρτήτου 5αδας.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός ξεγύμνωσε σε 2 μέρες όλες τις αδυναμίες του στην Ισπανία. Αλλά θεωρώ ότι το πιο σημαντικό είναι η ένταση και η διάρκεια στην απόδοση που έδειξε ότι δεν έχει και δεν μπορεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ να υποστηρίξει.

Να τα παρατήσει από τώρα ο Παναθηναϊκός αποκλείεται. Μιλάμε για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Είμαι σίγουρος ότι όλος ο οργανισμός προεξάρχοντος των Διαμαντίδη- Αλβέρτη θα πέσει επάνω στην ομάδα με σκοπό την άμεση ανάκαμψη. Το 2-6 είναι βαρύ αλλά με 2 καλά παιχνίδια γρήγορα μπορεί να γυρίσει ο τροχός. Αρκεί να καταλάβει ο καθένας τον ρόλο του σε αυτή την ομάδα.

Υ.Γ. Ίσως ήρθε η ώρα το ροτέισον να μικρύνει. Οι ευκαιρίες περνούν και χάνονται. Όποιος τις πιάσει έχει καλώς.

Μιχάλης Σταμουλάκης

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr