Η τήρηση της υπόσχεσης του Βόβορα και η διατήρηση της νοοτροπίας

Nov 07, 2020

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ αλλά στο τέλος η ‘Ρωσική Αρκούδα’ κατάφερε να επιβληθεί. Όλα είναι θέμα οπτικής και το πώς θα αναγνώσει το παιχνίδι.

Η ήττα δεν παύει να είναι ένα κακό αποτέλεσμα. Αλλά για μια στιγμή. Για ποιο κακό αποτέλεσμα μιλάμε όταν:
-Ο Παναθηναϊκός του χαμηλότερου μπάτζετ της διοργάνωσης αντιμετωπίζει την ομάδα με τα περισσότερα κορμιά (Ο Νέντοβιτς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι του έκρυβαν την θέα στο δεύτερο ημίχρονο) και ένα βαθύπλουτο οργανισμό. Ναι το μπάτζετ όταν η απόσταση δυο ομάδων είναι και 3 η 4 εκατομμύρια μπορεί να μην παίζει τόσο ρόλο. Όταν όμως είναι 25 παίζει. Και αν το τονίζουμε κάθε φορά είναι για τους ονειροπόλους που θα πρέπει να προσγειωθούν στην πραγματικότητα για τον φετινό Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι έχουν το μικρότερο μπάτζετ της ιστορίας τους από καταβολής Ευρωλίγκα και της διοργάνωσης συνολικά.
-Απέναντι στην πιο γεμάτη ομάδα ειδικά σε θέματα ύψους και δύναμης ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να έχει 3 παίκτες απών από τον Κορωνοϊό. Όλοι τους ψηλοί. Συν το γεγονός ότι ήταν -1 παίκτη στην περιφέρεια, αφού το βράδυ υπέγραψε ο Μακ για να αντικαταστήσει τον Σαικς. Μοιραία τα ριμπάουντ ήταν ο πρώτος καθοριστικός παράγοντας για την ήττα της ομάδας του Γιώργου Βόβορα.

Τα λάθη ήταν ο άλλος παράγοντας. Η ΤΣΣΚΑ έδωσε μεγάλη έμφαση στην περιφερειακή άμυνα στο δεύτερο μέρος κυρίως πάνω στον Νέντοβιτς ενώ τα σχήματα που είχε στην επίθεση της έδινε την δυνατότητα να ανοίγει σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου με πολλά ντραιβ και split out.
Ο Παναθηναϊκός παρόλα αυτά πάλεψε το ματς. Γύρισε 2 φορές στο ματς από διαφορές που έφτασαν μέχρι και το +17.Και την Τρίτη φορά μπόρεσε να το πάει μέχρι το -6 για το τελικό 83-89.
Ο Γιώργος Βόβορας δείχνει να κρατάει την υπόσχεση του για μια ομάδα που θα παλεύει χωρίς δικαιολογίες και κλάψες για τις απουσίες σε όλα τα παιχνίδια δίνοντας το 100%. Έγινε σήμερα, στην Βαρκελώνη, κόντρα στην Φενέρ. Το έχουμε δει σε όλα τα παιχνίδια.
Το πιο σημαντικό είναι να μην απογοητευτεί κανείς στον οργανισμό που λέγεται Παναθηναϊκός. Υπάρχουν 3 διοργανώσεις. Στην Ευρωλίγκα είναι το πιο δύσκολο πρόγραμμα μακράν από κάθε άλλη ομάδα. Ακόμα και τα back to back παιχνίδια στην έδρα σου στην αρχή είναι με ομάδες τύπου ΤΣΣΚΑ και τώρα την Εφές την άλλη εβδομάδα. Κανείς δεν τελείωσε με οποιοδήποτε ρεκόρ από την 5η αγωνιστική. Πόσο μάλλον με ένα αξιοπρεπές 2-3.

Υ.Γ. Η προσθήκη του Μακ σίγουρα θα βοηθήσει την ομάδα. Μπορεί να μην είναι ο κλασικός οργανωτής αλλά είναι ένας σχετικά ψηλός παίκτης (1,91)με δύναμη και πάνω από όλα θέληση να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο.

Υ.Γ.2. Η βάση του Παναθηναϊκού θα πρέπει να είναι 4 άτομα για την επόμενη μέρα. Παπαπέτρου, Παπαγιάννης, Μήτογλου, Μποχωρίδης. Ο τελευταίος έδειξε και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ ότι ήρθε αλλά αυτή την φορά για να μείνει μια και καλή στο επίπεδο της Ευρωλίγκα.

Υ.Γ.3. Η πρόοδος του Παπαγιάννη είναι αξιοθαύμαστη τουλάχιστον στην αρχή της χρονιάς και με αυτό που βλέπουμε σε άμυνα και σε επίθεση.

Υ.Γ.4 Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πόσο σπουδαία προσθήκη θα είναι η άνοδος του Γουάιτ που εδώ και δυο εβδομάδες δείχνει να έχει εγκλιματιστεί στα της ομάδας.

Μιχάλης Σταμουλάκης

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr