Ο χρόνος κυλάει υπέρ του αρκεί να τον εκμεταλλευτεί

Sep 14, 2020

Ο Παναθηναϊκός έδωσε δυο πολύ δυνατά φιλικά στο Κάουνας κόντρα σε Ζαλγκίρις και Άλμπα Βερολίνου (ομάδες Ευρωλίγκα δηλαδή). Τα αποτελέσματα καμία αξία δεν έχουν και τέτοια εποχή ουδόλως απασχολούν κάποιον.

Θεωρώ ότι το μόνο που μπορούμε να γράψουμε και να συζητήσει ο κόσμος της ομάδας είναι για το τι είδε στο Κάουνας και καμία προεξόφληση να μην γίνει για το μέλλον και αυτό για συγκεκριμένους λόγους.

-Η ομάδα λόγω των τραυματισμών είναι ελάχιστο χρόνο μαζί και είναι φυσιολογικό σε μια κατάσταση με 10 νέους παίκτες και καινούργιο προπονητή 13 Σεπτέμβρη να υπάρχει έλλειψη αυτοματισμών και επικοινωνίας σε άμυνα και επίθεση.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι είδαμε από τον Παναθηναϊκό στο Κάουνας αυτό το Σαββατοκύριακο.

-Οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν πολύ δουλειά στην άμυνα και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο. Είχαν αργές περιστροφές στο 5 εναντίον 5 αλλά και αργές.. επιστροφές με συνέπεια η ομάδα να δεχθεί μέχρι και καλάθι αμέσως μετά την επίτευξη του δικού της.

-Πολλά και αβίαστα λάθη, μερικά εξ αυτών εκτός λογικής. Προφανώς όπως είπαμε και πιο πάνω ο κάθε παίκτης δεν γνωρίζει το παιχνίδι των συμπαικτών του. Ο Γιώργος Βόβορας ζητάει γρήγορη εκτέλεση και παιχνίδι πολλών κατοχών. Τα λάθη σίγουρα θα γίνουν ειδικά αυτή την περίοδο. Υπάρχει κόπωση από την προετοιμασία, έλλειψη συγκέντρωσης και πολλά που όμως δεν δικαιολογούν στο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις να γίνεται λάθος στην επαναφορά της μπάλας από την τελική γραμμή.

-Είδαμε έναν Παναθηναϊκό να τρέχει πολύ. Να επιζητεί τον αιφνιδιασμό και το εύκολο καλάθι. Να κυκλοφορεί την μπάλα στην επίθεση και με split out να βρίσκει το ελεύθερο σουτ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μποχωρίδης και ο Νέντοβιτς κάνανε 4 φορές στην ίδια επίθεση διείσδυση και πάσα έξω με τον Σέρβο να εκτελεί στο τέλος αυτής για τρεις πόντους στο παιχνίδι με την Άλμπα.

-Είδαμε τρεις από τους νέους παίκτες να δείχνουν με το καλημέρα ότι θα τραβήξουν το σκορ της ομάδας. Νέντοβιτς, Τζάκσον και Φόστερ σημείωσαν συνολικά 104 από τους 184 πόντους του διημέρου. Πιο σταθερός σε απόδοση ο Νεμάνια Νέντοβιτς που έδειξε ότι μπορεί να δημιουργήσει και να σκοράρει με την ίδια ευκολία.

Ο Παναθηναϊκός έχει ένα 20ημερο που μπορεί και πρέπει να λύσει τα θέματα του. Η ομάδα έχει ξεκάθαρους στόχους. Σουπερ καπ, Κύπελλο και Πρωτάθλημα στην Ελλάδα και μια καλή πορεία στην Ευρώπη.

Υ.Γ.1 ο Αάρον Ουάιτ πρέπει να ενσωματωθεί και γρήγορα στην φιλοσοφία της ομάδας.

Υ.Γ.2 Ο Λαπροβίτολα που η Ρεαλ δεν τον έδωσε φέτος στον Παναθηναϊκό γιατί θα τον χρησιμοποιούσε ο Λάσο και θα ήταν από τις βασικές επιλογές ήταν εκτός ομάδας το 2ημερο του Ισπανικού Σούπερ καπ.

Υ.Γ.3 Αν υποθέσουμε ότι ο Νίκος Δίπλαρος υπολογίζεται μόνο για τις Ελληνικές υποχρεώσεις της ομάδας ο μόνος που πρώτα θα κοιτάξει τον συμπαίκτη και μετά την πάσα στην θέση ‘1’ είναι ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Υ.Γ.4. Η αυτοπεποίθηση του Παπαπέτρου είναι στα ύψη και φαίνεται σε κάθε του κίνηση μέσα στο γήπεδο.

Υ.Γ.5 Με τον Σαντ Ρος αλλάζει όλη η άμυνα αλλά περιμένω να τον δώ στο '1' προπονημένο γιατί στο ματς με την Ζαλγκίρις είχε κάποια θέματα ειδικά απο την πίεση του Λεκαβίτσιους.

Μιχάλης Σταμουλάκης

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr