Το ‘έγκλημα’ που είναι στα σκαριά με Καλαϊτζάκη

Aug 02, 2020

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο κείμενο (διαβάστε εδώ) ο Παναθηναϊκός φέτος στις μεταγραφές με βάση το μπάτζετ που είχε στην διάθεση του κινήθηκε υποδειγματικά. Κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Είχαμε αναφερθεί όμως και στο γεγονός του παίκτη που θα βρίσκεται πίσω από τον βασικό point guard της ομάδας που όλοι πιστεύουμε ότι θα είναι ο Λαπροβίτολα. Τονίσαμε επανειλημμένως ότι σε μια χρονιά μεταβατική οι πρωταθλητές Ελλάδας θα έπρεπε να επενδύσουν στο ταλέντο του Γιώργου Καλαϊτζάκη.

Ενός παιδιού με ύψος 2 μέτρα και με τεράστια άκρα που προέρχεται από μια πολύ καλή χρονιά στο υποδεέστερο μεν αλλά δεν παύει να είναι επαγγελματικό πρωτάθλημα της Λιθουανίας με την φανέλα της Νεβέζις έχοντας 12,2 πόντους μέσο όρο σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Οι πληροφορίες λένε ότι για εναλλακτική στο ‘1’ προορίζεται ο Χάουαρντ Σαντ Ρος με τον Παπαδάκη να συμπληρώνει την τριάδα. Προφανώς και στην σκέψη του κόουτς δεν μπορεί να μπει κανείς. Αλλά νομίζω ότι στην εποχή που το χρήμα δεν ρέει πλέον πουθενά πόσο μάλλον στον μπασκετικό Παναθηναϊκό είναι μεγάλο λάθος να μείνει ελεύθερος ο Καλαϊτζάκης.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να αφήνει πλέον ταλαντούχα παιδιά με προσόντα που δεν συναντάς κάθε μέρα να φεύγουν.

Ακούγεται ότι οι πράσινοι ασχολούνται πάνω από ένα μήνα με την περίπτωση του. Ας ασχοληθούν και άλλο. Πρέπει να του δοθούν οι ευκαιρίες κυρίως στο Ελληνικό πρωτάθλημα στην αρχή και μετά να πολεμήσει για τον χρόνο του στην Ευρωλίγκα. Θα δουλέψει, θα βελτιωθεί, θα κάνει λάθη αλλά στο τέλος θα έχει ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ. Και ο Παναθηναϊκός θα έχει κερδίσει ένα παίκτη για το μέλλον.

Δηλαδή είναι απαραίτητο στο Ελληνικό πρωτάθλημα να παίζει δεύτερο playmaker ο Σαντ Ρός;

Σίγουρα το συμβόλαιο είναι υψηλό για την εποχή και αυτόν τον Παναθηναϊκό. Δεν νομίζω όμως ότι είναι το σημαντικό πρόβλημα αυτή την στιγμή. Το θέμα είναι να πείσουνε το παιδί ότι όντως θέλουν να ασχοληθούν με την περίπτωση του. Αν το κάνουνε η κατάσταση είναι ξεκάθαρη: Win- Win.

Μιχάλης Σταμουλάκης

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr