Tuesday, 10 December 2019

Η επιστολή, οι διαφορές και ο κοινός παρανομαστής του τότε και του τώρα

Dec 01, 2019

Καταρχήν σε παιδιά όπως ο Πριντεζης και ο Παπανικολάου θεωρώ οτι είναι άτοπο και βλακώδες να μιλάμε για αφοσίωση στην Εθνική ομάδα όταν ειδικά ο πρώτος έχει παίξει και με πρησμένο πόδι. Ακόμα και ο Κόνιαρης στις μικρές εθνικές ομάδες έδινε συνέχεια το παρών. Έχουν κάνει ομως ενα λαθος και θα το αναφέρουμε πιο κάτω.

Απο εκεί και πέρα η επιστολή ξεκαθάρισε ορισμένα πράγματα που κακώς είχαν διαρρεύσει με τον τρόπο που έγιναν. Συγκεκριμένα 2.

1.Όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι παίκτες (αφου αυτοί υπογράφουν το κείμενο) ΠΟΤΕ ο Πιτίνο δεν δεσμεύτηκε στην συζήτητη τους οτι δεν θα αναλάβει κάποια ομάδα.

Λέει η επιστολή: Αφήνοντας μας την εντύπωση ότι δεν θα αναλάμβανε άλλη ομάδα και δη μία από τις προαναφερόμενες (Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό). Από πού προκύπτει, λοιπόν, «δέσμευση» του Αμερικανού; Απο την εντύπωση; Λάβανε διαβεβαιώσεις. Σύμφωνα με τον Πιτίνο η διαβεβαίωση ήταν οτι δεν υπήρχε πρόταση απο ομάδα εκείνη τη στιγμή κάτι που παραδέχονται με την επιστολή και οι παίκτες.

2.Η αλήθεια και το λάθος των παικτών. Οι παίκτες δεν έχουν αρνηθεί την συμμετοχή τους αλλά θέτουν κάποιον όρο:Για τον λόγο αυτό σας καλούμε να ενεργήσετε ώστε να προφυλάξετε την ακεραιότητα των θεσμών, που ενυπάρχουν στην εθνική ομάδα, διαμορφώνοντας νέες συνθήκες, που θα αλλάξουν άρδην το νέο σκηνικό που έχει προσφάτως διαμορφωθεί, γιατί τότε μόνο θα μπορέσουμε να προσφέρουμε σε αυτό που τόσο αγαπάμε, στο να αγωνιζόμαστε με το Εθνόσημο στο στήθος. Σε αντίθετη περίπτωση η συμμετοχή μας στην Εθνική καθίσταται απαγορευτική και θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο δεν το επιθυμείτε ούτε και εσείς.


Τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμιδια; Σε απλά Ελληνικά αλλάξτε προπονητή και ερχόμαστε. Προφανώς μια Ομοσπονδία δεν μπορεί να κάνει τέτοια χατίρια παικτών.Δεν μπορεί κανείς να θέτει όρους για την Εθνική.ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ.

Ο χρόνος που επιλέχθηκε να βγει αυτή η επιστολή είναι πολύ άσχημη απο την άποψη οτι ακολουθεί το ντέρμπι της Ευρωλίγκα.Και δεν ειναι ευθύνη των παικτών.

Πολλοί συνδέουν την προσληψη Πιτίνο απο Παναθηναϊκό και Εθνική με την αντίστοιχη του Γιαννάκη. Εδώ υπάρχουν βέβαια κάποιες διαφορες.

1.Ο Γιαννάκης κοουτσάρισε την Εθνική στην Ολυμπιάδα του Πεκίνο όντας προπονητής του Ολυμπιακού το 2008. Εκεί συμμετείχαν 4 παίκτες του Παναθηναϊκού ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

2.Δεν υπάρχει η τοξικότητα του 2008. Και αυτό γιατι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αγώνες. Δεν είναι καν στην ιδια κατηγορία. Το 2008 ήταν απλά οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.2 ματς ειναι στην Ευρωλίγκα και Τέλος. Άρα για ποια τοξικότητα. Που μαλώνουν ο Γιαννακόπουλος με τους Αγγελοπουλαίους;


Το πλέον βασικό και ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ. Είναι λάθος να μπλέκει η Εθνική ομάδα στα οπαδικά. Ο Γιαννάκης ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΠΟΤΕ να φύγει από την Εθνική επειδή ήταν προπονητής του Ολυμπιακού. Όπως και τώρα ο Πιτίνο επειδή είναι του Παναθηναϊκού. Ειδικά στην περίπτωση του Γιαννάκη υπήρχε άνθρωπος που να πιστεύει οτι υπάρχει περίπτωση να βάλει την Εθνική πάνω από σύλλογο. Δυστυχώς το πίστεψαν και άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου. Ας τα λουστούνε έτσι που τα κάνανε.ΟΛΟΙ.

Μιχάλης Σταμουλάκης

leivadas banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr