Ο Μποχωρίδης, ο Νέντοβιτς, η μπούρδα με τον Ραζνάτοβιτς και το μήνυμα από την φυγή που θα πρέπει να ηρεμεί τον κόσμο του Παναθηναϊκού

Jul 08, 2022

Η επικαιρότητα τρέχει για όλες τις ομάδες και φυσικά το ίδιο συμβαίνει και με τον Παναθηναϊκό. Και ξαφνικά εδώ και δυο μέρες πρώτα με την παραμονή Μποχωρίδη και ύστερα με την φυγή Νέντοβιτς, έχει αρχίσει μια γκρίνια απίστευτη και πραγματικά αναλύοντας πιο κάτω τα δεδομένα δίχως λογική.

Πάμε να τα πάρουμε με την σειρά.

Υπόθεση Λευτέρης Μποχωρίδης.

Ο διεθνής(για όσους το ξεχνούν) γκαρντ του Παναθηναϊκού θα παραμείνει για ακόμα έναν χρόνο στην ομάδα. Στο άκουσμα και μόνο πολύς κόσμος αντέδρασε σαν ένδειξη ότι η ομάδα δεν πάει για πολλά κτλ κτλ. Ας δούμε όμως τα πραγματικά γεγονότα.

-Ο Μποχωρίδης είναι Έλληνας, νέος σε ηλικία πολύ καλός αμυντικός. Με δεδομένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Και παραμένει στην ομάδα σαν συμπλήρωμα στην περιφέρεια.
Για ποιο λόγο αυτός ο αλληλοσπαραγμός και η διαμαρτυρία;
Ο Μποχωρίδης ήταν το πρόβλημα δυο χρόνια τώρα στον Παναθηναϊκό; Η μήπως αυτοί που ζητούσαν από τον Μποχωρίδη να κάνει πράγματα που αποδεδειγμένα δεν μπορεί και βρέθηκε αυτός να τα ακούει. Ο Μποχωρίδης είναι πολύ καλός για ρολίστας σε αυτό το επίπεδο. Ένας παίκτης που μπορεί να δώσει ΒΡΑΧΥΠΡΟΣΘΕΣΜΕΣ λύσεις στις θέσεις τις περιφέρειας. Προφανώς και είναι χρήσιμη η παραμονή του. Άλλωστε ο Ράντονιτς έδωσε το ΟΚ για αυτό. Ας σταματήσει λοιπόν αυτή η χαζομάρα με τον Μποχωρίδη. Συμπληρωματικός παίκτης με παραστάσεις θα είναι στην ομάδα και καλώς έμεινε.

Υπόθεση Νεμάνια Νέντοβιτς

Είναι γεγονός ότι η μεταγραφή του έχει πολλές παραμέτρους. Αν αρχίσουμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι θα δούμε ότι η μεταγραφή είναι πέρα για πέρα νόμιμη. Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; ΟΧΙ! Αλλά στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει με ψύχραιμο ύφος να κοιτάξουμε τα γεγονότα.

-Ο Νέντοβιτς και ο μάνατζερ του έκαναν χρήση ενός όρου που υπήρχε στο συμβόλαιο. Δεν τον έβαλαν μόνοι τους. Τον υπέγραψαν δυο πλευρές.

- Ο Νέντοβιτς δέχθηκε πρόταση στα 31 του για τριετές συμβόλαιο από την ομάδα της καρδιάς του με αυξημένες απολαβές σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Θυμίζω ότι στον Εξάστερο έμπαινε στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Πραγματικά ποιος νοήμων άνθρωπος θα απέρριπτε τέτοια πρόταση. Φαντάζεστε ο Νέντο να είχε ακόμα ένα τραυματισμό φέτος που θα ήταν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό. Ποιος και με τι συμβόλαιο θα ερχόταν του χρόνου να τον πάρει;

Πάνω σε αυτό το θέμα θεωρώ (όπως λέω και στον τίτλο) ότι είναι μεγάλη μπούρδα αυτά που ακούγονται περί πάγωμα των σχέσεων του Παναθηναϊκού με τον Ραζνάτοβιτς και αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι εντελώς λάθος και δίχως λογική κίνηση. Τι έκανε ο Ραζνάτοβιτς; Κοίταξε το συμφέρον του πελάτη του. Τον έφερε την πρώτη χρονιά στον Παναθηναϊκό με 500.000 και μετά από 1,5 χρόνο τον πάει στην πατρίδα του πίσω με 1,1 εκ. και τριετές συμβόλαιο. Η δουλειά του είναι να εξασφαλίζει τις καλύτερες οικονομικές και αγωνιστικές συνθήκες για τους πελάτες του. Στην τελική ο ίδιος ο Νέντοβιτς θα μπορούσε να έχει αρνηθεί αν ήθελε πραγματικά να μείνει.

Ο Παναθηναϊκός τον στήριξε δυο χρόνια και ο Νέντοβιτς ήταν όαση με το παιχνίδι του, ανάμεσα σε παίκτες που το 80% εξ αυτών δεν θα πέρναγε ούτε έξω από το ΟΑΚΑ.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού στο θέμα του Νέντοβιτς ήταν η καλύτερη και το μήνυμα που θα πρέπει να κάνει τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να είναι ήρεμοι.
-Όταν ακούς ότι πρώτος στόχος είναι ο Γκριγκόνις.
-Όταν ακούς ότι θέλεις να συμπληρώσεις τον Παπαγιάννη με τον Γκουντάιτις.
-Όταν ακούς ότι προτάθηκε ο Χέιζ.
- Όταν ακούς ότι έχει γίνει πρόταση στον Καλάθη.

Όλοι παίκτες Ευρωλίγκα. Σημαίνει ότι η κανονικότητα επιστρέφει. Ο Παναθηναϊκός κοιτάζει παίκτες με σκοπό να πρωταγωνιστήσει ξανά και αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα. Δεν είναι θέμα αν θα τους πάρει όλους αυτούς που προαναφέραμε. Είναι ζήτημα φιλοσοφίας και που στοχεύεις. Όλοι παίκτες Ευρωλίγκα. Όχι Eurocup και BCL.

Υ.Γ. ΄΄Οι παίκτες πάνε και έρχονται. Αυτή η ομάδα όμως μένει''  Δημήτρης Διαμαντίδης.

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr