Η συνέπεια στην απόδοση μετά το ΣΕΦ, ο Νέντοβιτς , ο Παπαγιάννης και ο Πρίφτης που τελείωσε το ματς

Nov 26, 2021

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σπουδαία νίκη κόντρα στην Ζενιτ. Όχι γιατί αλλάζει κάτι ως προς το μέλλον του στην Ευρωλίγκα. Αλλά γιατί για πρώτη φορά μετά από καιρό οι πράσινοι έδειξαν συνέπεια. Δεν έμειναν στο ΣΕΦ. Αλλά προσαρμόστηκαν αμέσως (άντε έστω μετά από 10 λεπτά) στο παιχνίδι με την Ζενιτ.

Φυσικά τα βλέμματα έκλεψαν οι Νέντοβιτς και Παπαγιάννης. Ο Σέρβος είναι απλά ΑΛΛΗ ΚΛΑΣΗ παίκτη. Αν δεν είχε την ευπάθεια των τραυματισμών όχι στον Παναθηναϊκό αλλά ούτε καν στην Ευρωλίγκα δεν θα ήταν. Η θέση του είναι στο ΝΒΑ χωρίς καμία αμφιβολία. Παίκτης που σκοράρει, σκοράρει στα κρίσιμα, δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και με την παρουσία του εμπνέει σιγουριά.

4 μεγάλες νίκες έχει κάνει ο Παναθηναϊκός φέτος. 3 στην Ευρωλίγκα και στο ΣΕΦ. Σε όλες ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο Νέντοβιτς. Η απουσία του αδυνατίζει τρομερά τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε τα αυτονόητα με βάση το ταλέντο του. Σκέπασε τα καλάθια. Εκμεταλλεύτηκε τις πάσες στα pick and roll και στην άμυνα κυριάρχησε απέναντι στους ποιοτικούς ψηλούς της Ζενιτ. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και στην άμυνα και στην επίθεση.

Όσον αφορά τον άνθρωπο που υπέγραψε το ματς δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Πρίφτη. Πως; Με το play που έβγαλε στα 0.9 πριν την λήξη της επίθεσης του Παναθηναϊκού και με το σκορ στο 64-62.
Βλέποντας ότι η Ζενιτ κάνει αλλαγές. Βγάζει τον Νέντοβιτς από σκριν παράλληλο της τελικής γραμμής του Παπαγιάννη. Η Ζενιτ όντως κάνει αλλαγή και μετά ο Μέικον σκρινάρει τον Παπαγιάννη. Ότι και να γινόταν ο Έλληνας σέντερ θα βρισκόταν με περιφερειακό στην άμυνα. Alley hoop επαναφορά και τελείωμα. 66-62 και γειά σας. Η φάση στο βιντεο παρακάτω στο 2:48.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να έχει κενά. Με βασικά αυτό της έλλειψης παίκτη πίσω από τον Παπαγιάννη και την ανυπαρξία στον άσο του Πέρι. Ο Περι αυτή τη στιγμή βοηθάει μόνο στην πίεση της μπάλας. Πουθενά αλλού. Θεωρώ ότι κέρδισε η ομάδα χρόνο με την νίκη στο ΣΕΦ και ίσως δοθεί χρόνος και στους Πέρι- Φλοιντ. Για τον Φλόιντ τα έχουμε ξαναπει. Το παιδί είναι στην 1η δημοτικού του μπάσκετ. Τρομερά κενά και θεωρώ δύσκολο να συνεχίσει ένα δεν δείξει έστω ένα μικρό σημάδι προόδου.

Αντιθέτως θεωρώ πολύ καλή κίνηση την αποσυμφόρηση με το διαφαινόμενο διαζύγιο με τον Φέρελ. Είχαμε τονίσει πολλές φορές ότι με 8 ξένους παρουσιάζεις δυο διαφορετικές ομάδες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εφόσον φύγει και ο Φλόιντ και δεν υπάρχει αξιόλογη περίπτωση στην αγορά καλύτερα να μείνει με έξι ξένους και να δουλέψει με αυτούς.

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr