Κέρδισε τον Ολυμπιακό και πολλούς ακόμα ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ

Nov 22, 2021

Πρώτα από όλα δεν έχω αλλάξει στο ελάχιστο αυτό που πιστεύω. Είτε κέρδιζε, είτε έχανε ο Παναθηναϊκός. Όλα τα ματς με τον Ολυμπιακό είναι ενδιαφέροντα ΕΚΤΟΣ από αυτά της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Δεν είναι Κύπελλο που ενδεχομένως να κρίνει τίτλο, ούτε Ευρωλίγκα. Με τα playoffs ειδικά τα τελευταία χρόνια η έδρα παίζει ρόλο αλλά όχι όπως παλιά που ο έχων το πλεονέκτημα έπαιρνε κατά 99% το πρωτάθλημα.
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε γιατί ποντάρισε σε κάποια πράγματα που βγήκαν μέσα από την προσωπικότητα των παικτών του.
Κέρδισε γιατί ο Δημήτρης Πρίφτης παρουσίασε καινούργια πράγματα στο ΣΕΦ. Η ζώνη στο πρώτο ημίχρονο αιφνιδίασε πολλούς αν και δεν θα έπρεπε. Μην ξεχνάτε ότι ο Ολυμπιακός προερχόταν από μια φανταστική εμφάνιση κόντρα στην Μακάμπι. Και λόγω της κατάστασης του Φαλ με κάποιο τρόπο έπρεπε να προστατευτεί. Έμεινε μέσα σε αυτό.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε με τα δυο σκριν στους δυο πρώτους της ζώνης στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να πάρει μια διαφορά που φαινόταν ότι θα του δώσει την νίκη. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και ίσως αυτό το γεγονός είναι που δεν περίμενε ο Ολυμπιακός.

Ήταν φανερό ότι το άγχος μόλις η διαφορά πήγε κάτω από τους -10 είχε κάνει την εμφάνιση του στο κόκκινο στρατόπεδο. Οι επιθέσεις γινόντουσαν χωρίς λογική. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παπαγιάννης είχε 4 φάουλ με το ξεκίνημα της τελευταία περιόδου και με 4 τελείωσαν. Αντί η μπάλα να πάει στον Φαλ, πήγαινε στο Ουοκαπ να βαράει από την γωνία τρίποντα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα σχέδιο και έμεινε μέσα στο ματς στο τέλος μόνο από τις βολές.

Η νίκη αυτή δεν αλλάζει σε κάτι ότι έχουμε πει για τον φετινό Παναθηναϊκό. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για να πάει η ομάδα μπροστά. Μην κρυφτούν κάτω από το χαλάκι επειδή έφυγε με την νίκη από το ΣΕΦ.

Υ.Γ.Ο Παναθηναϊκός νίκησε Ολυμπιακό, Εφες και Φενέρ. Κοινός παρανομαστής. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Όταν παίζει ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα. Όχι μόνο από το σκοράρισμα, αλλά το πώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις και για τους συμπαίκτες του να εκτελέσουν.

Υ.Γ.2. Η νίκη στο ΣΕΦ δεν μπορεί να μην κάνει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να ζητήσουν εξηγήσεις για τα όργια των Φουφη και Κορομηλά. Δείτε μόνο στο βιντεο στο 9:20 πως αποβάλλουν τον Νέντοβιτς στο τέλος της αναμέτρησης και θα καταλάβετε πολλά. Η απο το μπάσιμο του Σλούκα με τον Μέικον ή το σουτ του Νέντοβιτς απο τα 10 μέτρα που πέφτει ο Φαλ επάνω του.
Αφήστε το 28-13 στις βολές. Οι βολές πολλές φορές είναι και θέμα το πώς παίζει μια ομάδα για να της πάρει. Ήταν φανερό ότι δεν θα άφηναν τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει, και με την πρώτη ευκαιρία να κλειδώσουν την νίκη υπέρ του Ολυμπιακού. Σίγουρα ο Νίκος Πιτσίλκας υπεύθυνος ΚΕΔ μετά το φάουλ αλλά δεν δίνεται του Παπαδάκη στο Ιβανώφειο, θα ένιωσε περήφανος για την προσπάθεια αλλά του τα χάλασε ο Νέντοβιτς. Ο Βαγγέλης Λιόλιος είχε πει οτι θέλουν να το κρίνουν αυστηρά για την διαιτησία. Προφανώς δεν μπορεί να αισθάνεται περήφανος για ματς σαν το σημερινό, η αυτό στο Ιβανώφειο ή στο Άρης- Ηρακλής.

Υ.Γ.3 Υπάρχει ο Νέντοβιτς που έκανε θόρυβο, ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης, ο Μέικον, υπάρχει και ο αθόρυβος MVP. Λεωνίδας Κασελάκης. Απλά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ σε άμυνα και επίθεση.

Υ.Γ.4. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει πιο ποιοτική ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Αλλά είπαμε. Όλα τα ματς στον κόσμο έχουν μια λογική εκτός από αυτό το ζευγάρι.

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr