Ας μπει μια βάση και ένα πλάνο και θα έρθουν και οι νίκες

Nov 19, 2021

Στα προηγούμενα παιχνίδια γράφαμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι ότι χάνει αλλά δεν δίνει καμία προοπτική στους φίλους του. Δεν προόδευε, δεν βελτιωνόταν , δεν έδειχνε ότι μπορεί να ανακάμψει.

Σήμερα στο Μόναχο ήταν διαφορετικός. Σήμερα ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπάγερν έδειξε ότι ΜΠΟΡΕΙ.

-Μπορεί να γίνει ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα
-Μπορεί να έχει σχέδιο και αγωνιστικό πλάνο και όταν έχεις αυτά κανένα ματς δεν είναι χαμένο.
-Μπορεί να έχει μια σταθερά παικτών και όχι φλόγες που σιγοκαίνε σε κάθε αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα δικό του ματς από κάθε άποψη. Είχε καλύτερη τακτική προσέγγιση στο ματς. Προηγήθηκε με +9 αλλά κάποιες λεπτομέρειες καθόρισαν τον νικητή.

Δεν είναι όμως η ήττα ή η νίκη το ζητούμενο. Όσο και αν η αίσθηση της ήττας είναι ενοχλητική την δεδομένη στιγμή αυτό που έπρεπε να κάνει ο Παναθηναϊκός ήταν να ξεκινήσει από κάπου. Να ξεκινήσει να δείχνει στοιχεία ομάδας που έχει πλάνο, αρχή, μέση και τέλος. Το θέμα είναι η συνέπεια που θα δείξουν σε αυτόν τον ρυθμό. Και οι νίκες θα έρθουν. Προς θεού. Δεν θα έρθει καμία πρόκριση. Αλλά θα βλέπεις παίκτες που παλεύουν και τιμάνε το όνομα και την ιστορία του συλλόγου.

Τροχοπέδη σε αυτή την εξέλιξη θεωρώ ότι είναι οι ξένοι του Παναθηναϊκού. Με εξαίρεση τους Μεικον, Σαντ Ρος και Ουάιτ ουδείς προσφέρει αυτή την στιγμή στην ομάδα. Και νομίζω ότι μετά το ΣΕΦ την Δευτέρα θα έχουμε εξελίξεις σε αυτό το κομμάτι καθώς το κακό παραπάει με κάποιους από δαυτους.

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr