Η θεμελιώδης αρχή της άμυνας που ξέχασαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού

Oct 13, 2021

Θεμελειώδης αρχή στο μπάσκετ και ειδικά στην άμυνα είναι ότι αυτή τελειώνει όταν πάρει η ομάδα που αμύνεται το ριμπάουντ. Δεν νομίζουμε ότι μπορούμε σε αυτό το μπλογκ να σας πούμε κάτι που δεν είδε και ο πλέον αδαής για το ματς του Παναθηναϊκού με την Μπασκόνια. Σπουδαίος Παπαπέτρου, συγκλονιστικός Μέικον στο φινάλε αλλά… ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ.
15 αμυντικά ριμπάουντ και όλοι οι πόντοι της Μπασκόνια από το 73-71 προερχόμενα από αυτά. Τι ανάλυση να κάνεις για αυτό το ματς. Και να πεις ότι στα πήρε κανένα θηρίο. Ο Φοντέκιο με τον Γκρέιντζερ. Δηλαδή τι να υποθέσουμε ότι θα γίνει με τον Ταβάρες την Πέμπτη;

Πραγματικά ήταν κρίμα για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού. Έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό σε σχέση με την περσινή χρονιά αλλά η αλήθεια είναι ότι μια τέτοια ήττα και με τον τρόπο που έρχεται σου κόβει τα πόδια. Δεν είναι απλά μια ήττα. Είναι μια τεράστια χαμένη ευκαιρία.
Ο Παναθηναϊκός έδειξε και σε αυτό το ματς ότι για να κερδίσει χρειάζεται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τρεις πόλους και σημεία αναφοράς στην επίθεση. Με δυο δουλειά δεν γίνεται. Και ειδικά άμα χάνονται τα ριμπάουντ κατά αυτόν τον τρόπο.

Υ.Γ. Ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Φερέλ φτιάχνει ουσιαστικά δυο ομάδες. Μια για την Ελλάδα και μια για την Ευρώπη έχοντας 8 ξένους. Μακάρι να γνωρίζουν οι άνθρωποι του τι κάνουν αλλά εγω προσωπικά διαφωνώ με αυτή την τακτική.

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr