Ο Πρίφτης, το πρώτο.. αίμα των Διαμαντίδη- Αλβέρτη και η Παναθηναϊκή ιδέα του Παπάζογλου

Jun 27, 2021

Ο Δημήτρης Πρίφτης είναι από σήμερα ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο 53χρονος Έλληνας προπονητής επιστρέφει στο ΟΑΚΑ αυτή την φορά για να αναλάβει αυτός την ομάδα και όχι στο πλευρό κάποιου άλλου (Αλβέρτης το 2014).

 

 

Θεωρώ ότι ήταν η ιδανική επιλογή για τον πάγκο των νταμπλούχων Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν τις αρχές του Δημήτρη Πρίφτη. Σεμνός, ταπεινός , όχι ουρανοκατέβατος και έχοντας περάσει όλα τα στάδια ανέλιξης έρχεται να δώσει αυτό που έλειπε από την περσινή ομάδα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Μια ομάδα σκληρή, που θα παλεύει όλα τα ματς, θα έχει αρχή, μέση και τέλος και νόημα στο παιχνίδι της. Που όπως είπε ο ίδιος ο Δημήτρης Πρίφτης θα σέβεται αλλά δεν θα φοβάται κανένα.

Αν θα έρθουν δύσκολες βραδιές; Όχι μια. Πολλές. Εκεί θα φανεί το πόσο στηρίζει η ίδια η διοίκηση το project που έχει στο μυαλό της να υλοποιήσει. Γιατί η επιλογή Πρίφτη είναι… το πρώτο αίμα των Αλβέρτη- Διαμαντίδη. Η πρώτη μεγάλη απόφαση των ανθρώπων που ηγούνται του τμήματος. Τον Βόβορα τον βρήκαν πέρυσι και ο Κάτας ήταν μια λύση ανάγκης αφού ο Πρίφτης δεν μπορούσε να φύγει από το Καζάν.

Κάποιοι νομίζουν ότι είναι μια λύση ανάγκης. Ίσως δεν έχουν παρακολουθήσει την πορεία του Έλληνα τεχνικού και τον τρόπο δουλειά τους. Αν και κανένας δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία εν τούτοις θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι καλύτερη ομάδα από πέρυσι και όπως έγραψα παραπάνω με αρχή- μέση και τέλος. Η εικόνα που παρουσίαζε πέρυσι η Ουνιξ ήταν άξια θαυμασμού. Ειδικά στην σειρά που έκρινε την Ευρωλίγκα κόντρα στην πρωταθλήτρια Ιταλίας και βαθύπλουτη Βίρτους μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως επική.

Μεταγραφικά αυτή την στιγμή δεν έχει νόημα να γράψουμε κάτι. Ελπίζουμε μόνο το σερί των καλών επιλογών ξένων που κάνει ο Πρίφτης στις ομάδες του να συνεχιστεί. Πάντα ζητά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για αυτό πιθανόν να ακούσουμε ονόματα που δεν έχουν γραφτεί η δεν είναι τόσο γνωστά στο ευρύ κοινό.

Ο Παναθηναϊκός έχει από σήμερα προπονητή. Δουλευταρά και προοπτική τριετίας. Δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε για οποιονδήποτε άλλον. Η ομάδα πρέπει να στηριχθεί όπως μόνο ο κόσμος του Παναθηναϊκού γνωρίζει.

Υ.Γ. Ζούμε στο 2021 και όχι στο 2009, ούτε στο 2012. Όποιος προσπαθεί να αποδομήσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι το λιγότερο άσχετος με την ιστορία, τις αρχές και τις αξίες του Παναθηναϊκού. Φτάνει όμως κάθε χρόνο το ίδιο έργο. Ο Ζοτς είναι ο κορυφαίος όλων. Δεν μπορεί σε κάθε στραβή βραδιά να τον θυμόμαστε. Γιατί ήταν ένας συνδυασμός που δεν πρόκειται να ξαναέρθει. Παύλος- Θανάσης- Κώστας και Ζέλικο. Πρέπει η ομάδα να προχωρήσει μπροστά και να αγαπάμε αυτό που έχουμε. Και αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει δυο μύθους για καθοδηγητές , έναν προπονητή με όλη τη σημασία της λέξης και τον κόσμο του που δεν τον άφησε ποτέ.

Ο Μιχάλης Παπάζογλου ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το τριφύλλι για σήμα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ είχε πει στη Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού Α.Ο. το 1948:

<< O Παναθηναϊκός αγαπητοί συνάδελφοι είναι μια μεγάλη οικογένεια, πατριαρχική, της οποίας τα μέλη διέπονται υπό μίας ειδικής νοοτροπίας. Συνδέονται, αλληλοεκτιμώνται, κινούνται και δρουν υπό μιαν λίαν ιδιότροπον σκέψιν. Ημείς οι οποίοι εζήσαμεν και ηνδρώθημεν επί μίαν τεσσαρακονταετίαν μέσα εις αυτήν την περίεργον ατμόσφαιραν, αισθανόμεθα μιάν ενδόμυχον μεταξύ μας αγάπην, εκτίμησιν, υποχρέωσιν. Όλοι έχομεν την γνώμην και την ακράδαντον πεποίθησιν ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία πραγματικά μεγάλη ιδέα, που αποτελεί ένα μέρος του βίου μας, που θα ζει πάντα. Τα μέλη, οι αθληταί, τα συμβούλια παρέρχονται και αντιπαρέρχονται. Ο Παναθηναϊκός, όμως, θα παραμένη επί γενεάς γενεών εις την Αιωνιότητα. >>

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr