Οριστικό καθολικό lockdown στην Αθήνα!

Feb 09, 2021

Οριστικό lockdown τύπου Μαρτίου εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι για την Αθήνα.

 

Σε καθεστώς αυστηρού lockdown για δύο εβδομάδες μπαίνει η Αττική μετά από απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Οι επιστήμονες αποφάσισαν με ψήφους 16 υπέρ 8 λευκά την αυστηροποίηση των μέτρων που ισχύουν στην Αττική μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Την πρόταση για lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική είχε ανακοινώσει δημοσια ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Μέσα στο μεσημέρι, έγινε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να παρθούν οι αποφάσεις.

Το καθολικό lockdown σημαίνει πως η Αττική επιστρέφει σε μέρες Μαρτίου, με τα σχολεία και τα καταστήματα να μένουν κλειστά. Ακόμη θα είναι κλειστές και οι εκκλησίες.

Η απόφαση των λοιμωξιολόγων πάρθηκε σχετικά γρήγορα αφού δεν υπήρξαν διαφωνίες. Τα μέτρα θα ισχύουν από το πρωί της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου.

Οι οριστικές ανακοινώσεις με τα μέτρα θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά. Η εισήγηση της επιτροπής είναι τα μέτρα να έχουν διάρκεια δύο εβδομάδες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν υπήρξε εισήγηση των λοιμωξιολόγων για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ακόμη, δεν εξειδικεύθηκε η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας κάτι που είναι στο χέρι της κυβέρνησης.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην αυστηροποίηση του lockdown είναι τα εξής:

Η αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία,
η αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ,
η συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 1600 νέα κρούσματα.

 

Σ. Βιντσιλαίου στο Basket247: «Δεν είναι τυχαίο που σε όλες τις χώρες γίνονται τα πρωταθλήματα, ομάδα - υπόδειγμα ο ΠΑΣ Γιάννινα»

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr