Καθολικό lockdown στη Πάτρα!

Feb 05, 2021

Η Πάτρα «βράζει» από κρούσματα κορονοϊού και οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται καθολικό λουκέτο κι αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας.


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της επιτροπής των 32 ειδικών του υπουργείου Υγείας για την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού και των μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι και σύμφωνα με πηγές του ethnos.gr η πρώτη απόφαση που ελήφθη και θα γίνει σχετική εισήγηση στην κυβέρνηση είναι να επιβληθεί καθολικό lockdown στην Πάτρα. Κάτι που σημαίνει ότι θα κλείσουν όλα τα σχολεία και τα καταστήματα.

Οπως έγραψε την Πέμπτη (4/2) το ethnos.gr, εκτός από τον Δήμο Πατρέων, στις κόκκινες περιοχές του χάρτη επικινδυνότητας, λόγω του κορονοϊού, αναμενόταν να ενταχθεί και η Αχαΐα, με βάση πρόταση των λοιμωξιολόγων.

Η αυστηροποίηση των μέτρων στην Πάτρα είχε προαναγγελθεί, καθώς υπήρχε μεγάλη διασπορά τόσο στο Δήμο Πατρέων αλλά και σε όλη την Αχαΐα, ενώ μεσοβδόμαδα επισκέφθηκε την αχαϊκή πρωτεύουσα κι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για να συζητήσει τις επόμενες κινήσεις με τους τοπικούς φορείς.

Εξάλλου, η Αχαΐα κατέγραψε χθες 81 κρούσματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ενώ το προηγούμενο διάστημα υπήρξε και μεγάλη διασπορά στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, με την κυβέρνηση να κάνει έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν, καθώς ήταν πολύ μικρή η προσέλευση του νοσηλευτικού προσωπικού στον εμβολιασμό.

Στην Πάτρα, νοσηλεύονται μεταξύ άλλων και δύο παιδιά ηλικίας 9 και 10 ετών, με τον πρώτο μάλιστα να είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ την Παρασκευή το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι στο νοσοκομείο διακομίστηκε κι ένα βρέφος 2 μόλις μηνών με covid-19 γεγονός που αποδεικνύει ότι η διασπορά του ιού είναι πολύ μεγάλη.


Γι αυτό και προκρίνεται από την επιτροπή η εισήγηση για καθολικό λουκέτο όλων των δραστηριοτήτων στην αχαϊκή πρωτεύουσα, καθώς κι ακόμα πιο αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η συνεδρίαση των ειδικών βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

πηγή:Ethnos.gr

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr