Sunday, 19 August 2018

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ: Οι δηλώσεις των προπονητών

Oct 05, 2017

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Άρη:

«Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι ήταν σε καλό επίπεδο αλλά είχαμε θέληση, πάθος και συγκέντρωση. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε τα ατού του ΠΑΟΚ από το παιχνίδι με πίεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Νομίζω ότι τα καταφέραμε πολύ καλά αν και στο τελευταίο δεκάλεπτο στην προσπάθειά μας να ελέγξουμε το παιχνίδι κάναμε εύκολα λάθη πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψουμε για να μην τα επαναλάβουμε. Θεωρώ όμως ότι εξέγξαμε τον ρυθμό και τον αγώνα. Κάναμε κάποια αβίαστα λάθη».

Συνεχίζοντας, είπε: «Δεν έγινε κάτι, μια νίκη κάναμε. Θα παίξουμε κι άλλα παιχνίδια με δυνατούς αντιπάλους. Είχαμε πολύ λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε. Ο ψηλός ήρθε χθες, ο άλλος γκαρντ πριν από λίγες ημέρες αλλά πιστεύω ότι – αν έχουμε χρόνο – η συνέχεια θα μας βοηθήσει και να σκεφτόμαστε το πως θα γινόμαστε καλύτεροι και όχι απλά τη νίκη. Θέλουμε να αυξήσουμε τον χρόνο όπου θα είμαστε καλοί και να έχουμε πιο καθαρό μυαλό όταν δυσκολεύουν τα πράγματα. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Είναι μια καλή νίκη αλλά τίποτε περισσότερο. Αυτό το παιχνίδι μας έδειξε αδυναμίες».

Για την επιστροφή του στο γεμάτο Αλεξάνδρειο: «Είναι αλήθεια ότι είχαμε να κάνουμε μια δύσκολη προσπάθεια. Έχω όμως εμπιστοσύνη στα παιδιά και στον κόσμο που αγαπάει στα δύσκολα την ομάδα. Σήμερα όλοι είμαστε ικανοποιημένοι, κάποιοι ενθουσιασμένοι, αλλά θέλω να πω ότι κάναμε απλά μια νίκη. Βγάλαμε τον αντίπαλο από τον ρυθμό του. Εμείς πρέπει να βελτιωθούμε σαν ομάδα, να μάθουμε τα παιδιά να παίζουν μαζί, έξυπνα και δυνατά. Ήταν μια πολύ ωραία βραδιά και χαίρομαι που την έζησα με την οικογένειά μου. Κάθε νίκη επί του ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερη όπως και το αντίστροφο, αλλά εμείς σκεφτόμαστε και δυό πράγματα ακόμη. Το παιδί που σήμερα επέστρεψε μετά από πολλούς μήνες σε κώμα αλλά και τον Νίκο Γκάλη που πήρε το δαχτυλίδι στο Hall of Fame, είτε μπορεί να είναι “παρών” είτε όχι. Οι ομάδες γίνονται όταν είναι δύσκολα τα πράγματα. Από τις μεγάλες νίκες και μεγάλες ήττες. Εμείς αγαπάμε την ομάδα μας, θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι και πρέπει να γίνουμε».


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του “δικέφαλου”:

«Ήταν δίκαιη η νίκη του Άρη διότι έδειξε μεγαλύτερη επιθυμία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κι αυτό παίζει σημαντικότερο ρόλο από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Είναι ξεκάθαρο ότι χάσαμε πολλά ριμπάουντ και δεχθήκαμε πολλούς αιφνιδιασμούς στο πρώτο ημίχρονο, νομίζω 14 πόντους. Αυτό το νούμερο δεν καλύπτεται εύκολα, παρότι στην ομαδική άμυνα δεν είχαμε μεγάλα προβλήματα. Η επιθυμία του Άρη να τρέξει πιο γρήγορα από εμάς τους έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσουν προβάδισμα σε όλο το παιχνίδι και για μας ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε μια ομάδα τόσο γρήγορα που να παίζει τόσο ποιοτικό μπάσκετ. Θέλουμε χρόνο αλλά σήμερα δεν δείξαμε την ενέργειά μας και θέληση».

Για την απουσία του Κόνιαρη: «Δεν θέλω να σταθώ σε αυτό το κομμάτι. Μας έλειψε ένας παίκτης που βγάζει ενέργεια και είναι βασικός. Δεν θέλω να το προβάλω σαν δικαιολογία. Αν είχαμε τα άλλα συστατικά όπως ενέργεια και θέληση, θα διεκδικούσαμε τη νίκη. Θα το συζητήσω με τους παίκτες, γιατί δεν τα είχαμε. Ειδικά σ’ ένα ντέρμπι αυτά τα στοιχεία είναι πρωτεύοντα και πρέπει να υπάρχουν χωρίς διαπραγμάτευση».

Για τον τραυματισμό του Τζόουνς: «Το πιο πιθανό να είναι μυικός σπασμός από την ένταση».

Για την ενίσχυση του Άρη: «Έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα νέα παιδιά στη νίκη και στο ριμπάουντ. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Είχαμε προετοιμαστεί με αυτούς. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Από τη στιγμή που σταματήσαμε το επιθετικό τρανζίσιον τουΆρη στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε μια προσπάθεια επιστροφής αλλά δεν τα καταφέραμε».

Για την εμπειρία του στο πρώτο του Άρης-ΠΑΟΚ: «Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι. Υπήρχαν έντονα συναισθήματα και πριν αλλά από εκεί και πέρα μετράει το αποτέλεσμα και για μένα η δική μας μέτρια εμφάνιση».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είχε την ταμπέλα του φαβορί: «Δεν ξέρω από πού δόθηκε και τον λόγο. Σε ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ έχω την αίσθηση ότι δεν κερδίζει ο ποιοτικότερος. Δεν θεωρούσαμε τον εαυτό μας φαβορί».

Για την απόδοση των Ντίλαρντ και Τζόουνς: «Ο Τζόουνς δεν έχει καλά επιθετικά χαρακτηριστικά όπως ο Ντίλαρντ. Για μένα ήταν θετικός. Από τον Άρη ένα παιδί που κράτησε το σκορ σε όλη την προετοιμασία, ο Αθηναίου, είχε τέσσερις πόντους. Ο Άρης προσαρμόστηκε στον Ντίλαρντ».

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ