Thursday, 18 October 2018

Πανιώνιος: Έχουμε φιλοδοξίες και όραμα

Nov 01, 2017

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η δημιουργία της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ολοκληρώθηκε την 26η Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.
Η διοικούσα επιτροπή της ομάδας μπάσκετ προχώρησε με σταθερά και ουσιαστικά βήματα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, φτάνοντας στην εξασφάλιση της αδειοδότησης και συμμετοχής μας στο πρωτάθλημα της Α1. Αυτός ήταν ο πρώτος μεγάλος στόχος της επιστροφής του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ στην Α1 κατηγορία. Και επιτεύχθηκε με απόλυτη νομιμότητα, συνέπεια και επιμονή, μέχρι να διαψευσθεί και ο τελευταίος αμφισβητίας αυτής της προσπάθειας, εκτός της ΠΑΝΙΩΝΙΑΣ οικογένειας.

Στην χάραξη αυτής της πορείας εμπιστευτήκαμε τον προπονητή, Γιώργο Καλαφατάκη, ώστε να δημιουργούσε, εκ θεμελίων, τη νέα ομάδα μπάσκετ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά, γιατί σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας, εσωτερικών τριγμών και δισταγμών, οριοθέτησε την ομάδα επάνω από το "εγώ" του και ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή να μπει στο γήπεδο στις 28 Αυγούστου 2017 και άρχισε προπονήσεις με όποιους παίκτες ήταν διαθέσιμοι στην συγκεκριμένη χρονική φάση και ενώ ακόμα βρισκόμασταν στην αρχή της προσπάθειας για την τελική αδειοδότηση της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.

Η σύντομη παρουσία του στον πάγκο του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ οφείλεται σ’ έναν συνδυασμό αγωνιστικών και εξωαγωνιστικών θεμάτων με ευθύνες που δεν μπορούν να αποδοθούν προσωπικά σε κανέναν.

Στα ομαδικά αθλήματα, όμως, η θέση του προπονητή είναι αυτή που αποτελεί την εύκολη λύση για αλλαγές. Η απόφασή μας θα αποδειχτεί πολύ σύντομα, αν ήταν σωστή και αποφασίστηκε με μοναδικό γνώμονα την άμεση αγωνιστική βελτίωση που είχε ανάγκη η ομάδα.
Εκτιμούμε στο δείγμα των δυο τελευταίων αγώνων ότι η επιλογή του νέου προπονητή, Βαγγέλη Ζιάγκου, δίνει την αγωνιστική ταυτότητα που έλειπε στην ομάδα μας. Παιχνίδι με παιχνίδι, ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ δείχνει την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα, δημιουργώντας ένα νέο, ανταγωνιστικό σύνολο. Τέσσερα ατυχή αποτελέσματα και δυο δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν, δεν μας απογοητεύουν.

Αντίθετα, με πείσμα και πίστη στον τελικό στόχο, διοίκηση, προπονητές και παίκτες, ξεπερνάμε τις δυσκολίες, στοχεύουμε ψηλά και σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Προχωρούμε, ήδη, σε υπέρβαση των οικονομικών δεδομένων μας για να υλοποιήσουμε τις αναγκαίες προσθήκες ποιοτικών παικτών που θα είναι ικανοί να μας προσφέρουν την ειδοποιό διαφορά στην προσπάθεια μας.

Σε αυτήν την συνεχή προσπάθεια που θα ολοκληρωθεί ΜΟΝΟ όταν ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ καθιερωθεί στην Α1 κατηγορία, καλούμε τους φίλους της ομάδας μας να μας συμπαρασταθούν. Με ήθος και αξιοπρέπεια, σεβασμό στην ιστορία μας θα κερδίσουμε όλοι μαζί την καταξίωση της ομάδας, εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων. Στηρίξτε το παρόν και το μέλλον του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, δίνοντας δύναμη στην ομάδα μας.

Πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε την πίστη του προπονητή μας και των αθλητών μας για το άμεσο μέλλον. Η διοίκηση πράττει και θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον της. Τα οικονομικά δεδομένα στο μπάσκετ δεν επιτρέπουν τις μεγάλες υπερβάσεις, αλλά μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι. Παράλληλα, με την προσπάθεια αλλαγής αγωνιστικής εικόνας της ανδρικής ομάδας, ανακοινώσαμε την δημιουργία του προγράμματος BASKETBALL TRAINING YOUTH PROGRAMME, θέλοντας να δώσουμε επικαιροποίηση στο όραμα του ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΡΙΚΑ για τη μέγιστη σημασία της προετοιμασίας δικών μας παικτών.

Πάγια και διαχρονική αρχή του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ είναι το μπάσκετ να αποτελεί διαδικασία παιδαγωγικής και αθλητικής ανάπτυξης παιδιών, με τρανότερο παράδειγμα τις ακαδημίες του συλλόγου.

Συνεχίστε να αγοράζετε μαζικά τα εισιτήρια διαρκείας. Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό αποτελεί τη νέα αρχή, ύστερα από τα δυο κεκλεισμένων θυρών παιχνίδια. Καθημερινά, αγωνιζόμαστε με πείσμα και πίστη. Στηριζόμαστε στον κόσμο του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ που απέδειξε ΚΑΙ στη σύσταση της ΚΑΕ ότι θέλει και μπορεί να είναι διαχρονικά ο μεγαλύτερος πυλώνας στήριξης για την επανακαθιέρωση της ομάδας στη θέση που της αξίζει να έχει.

Θα δικαιωθούμε και είμαστε σίγουροι για αυτό. Ελάτε μαζί μας στο δύσκολο αυτό ταξίδι μας. Ελάτε να μεταδώσουμε την υγεία που εκπέμπει ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ στο ελληνικό μπάσκετ. Όσοι δεν σέβονται την ιστορία μας και τον ιδρώτα μας στους αγωνιστικούς χώρους, θα μας βρουν απέναντί τους. Να ξέρουν ότι έχουν "γνώσιν οι φύλακες". Εμείς, ενωμένοι και δυνατοί, θα βγούμε νικητές και σ' αυτόν τον αγώνα. Σύντομα θα έρθουν τα καλύτερα.

Υπάρχει πυξίδα, προορισμός και όραμα».

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ