Sunday, 23 September 2018

Κύμη- Λάρισα 70-71: Οι δηλώσεις των Καστρίτη και Σκουρτόπουλου

Oct 29, 2017

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός των γηπεδούχων:

«Καταρχήν να συγχαρώ τον Γυμναστικό Λάρισας-Φάρο και τον κόουτς Σκουρτόπουλο για την νίκη. Σε ότι έχει να κάνει με την δική μας ομάδα, σήμερα ήταν ξεκάθαρο ότι μιλάμε για δύο διαφορετικά ημίχρονα, σχεδόν για δύο διαφορετικά παιχνίδια. Τόση απόκλιση είχαν το πρώτο με το δεύτερο ημίχρονο. Θα συζητήσουμε μεταξύ για να δούμε τον λόγο που έγινε αυτό και για να βρούμε τις λύσεις.

Θεωρώ δεδομένο ότι πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε τέτοια εικόνα από την ομάδα μας, όπως αυτή που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Στόχος μας από εδώ και πέρα είναι να βλέπουμε την Κύμη του δεύτερου ημιχρόνου. Αυτήν την ομάδα θέλουμε να βλέπουμε στο παρκέ. Αυτό δεν έχει να κάνει με αυτοματισμούς ή με την χημεία, έχει να κάνει με την αγωνιστικότητα, με την ενέργεια και το πάθος που θα βγάζουμε σαν να είναι το κάθε μας παιχνίδι το τελευταίο. Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τους παίκτες μας για την αντίδραση τους και συνολικά για την παρουσία τους στο δεύτερο ημίχρονο. Στο τέλος το παιχνίδι κρίθηκε στο σουτ, θα μπορούσε να έχει μπει και να έχουμε κερδίσει.

Οι μικρές λεπτομέρειες παίζουν πάντα καθοριστικό ρόλο όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο. Κρατάμε σαν οδηγό μας την αντίδραση που δείξαμε, συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά και περιττό να πούμε ότι το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα.

Δεν μου αρέσει να βρίσκω δικαιολογίες, αλλά πρέπει να αναφέρω κάτι που δείχνει την μεγάλη προσπάθεια των παικτών μας και τον ζήλο που δείχνουν. Έχουμε χάσει δύο σημαντικούς ψηλούς παίκτες με τραυματισμούς, ο Γκάρυ ήρθε την Τετάρτη και καλά καλά ίσα που πρόλαβε να μάθει τα ονόματα των συμπαικτών του, ο Μανωλόπουλος έπαιξε σήμερα άρρωστος και ο Γλυνιαδάκης με ένεση. Καταλαβαίνετε ότι αποκτά μεγαλύτερη σημασία η αντίδραση μας στο 2ο ημίχρονο. Την κρατάμε λοιπόν, ξεχνάμε το πρώτο ημίχρονο και συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι.

Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στον κόουτς και στην ομάδα του και φυσικά κάθε επιτυχία στα καθήκοντα του ως ομοσπονδιακός προπονητής».


Θανασης Σκουρτόπουλος:«Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, όπως αναμενόταν. Είμαστε δύο ομάδες με κοινούς στόχους , που κάθε αγωνιστική ψάχνουμε εναγωνίως την νίκη για να κάνουμε πιο εύκολη την δουλειά μας, είτε αυτή είναι παραμονή είτε κάτι παραπάνω. Στο τέλος, από λάθος επιλογές περισσότερο στην επίθεση παρά από κακή λειτουργία στην άμυνα, κινδυνεύσαμε να χάσουμε το παιχνίδι, ενώ σε κανένα σημείο πριν η Κύμη δεν είχε καταφέρει να πάρει προβάδισμα. Αυτό το γεγονός σίγουρα δεν μας άρεσε, αλλά δικαιολογείται αφού είμαστε καινούρια ομάδα.

Είχαμε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ λόγω τραυματισμών και αυτό δεν μας επιτρέπει να βρούμε τον ρυθμό που θέλουμε για να είμαστε έτοιμοι στις κρίσιμες καταστάσεις. Για αυτό προτιμήσαμε να στηριχθούμε στους Έλληνες παίκτες, στους οποίους έχουμε δώσει μεγάλη βάση φέτος και νομίζω ότι το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Γιάννη και να του δώσω συγχαρητήρια, καθώς έχει κάνει μια πολύ καλή ομάδα και φαίνεται ότι έχει δουλέψει πολύ. Ακόμα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και κάθε Σάββατο πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος για να πάρεις την νίκη. Έχουμε ένα πολύ αμφίρροπο πρωτάθλημα από την 3η θέση και κάτω και νομίζω ότι θα δούμε πολλά «παράξενα» αποτελέσματα μέσα στην χρονιά».

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ