Thursday, 18 October 2018

Τρίκαλα-ΠΑΟΚ 87-78: Οι δηλώσεις των Μέξα και Παπαθεοδώρου

Oct 29, 2017

Οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ:«Συγχαρητήρια για την νίκη στα Τρίκαλα. Έπαιξαν καλύτερα, είχαν καλύτερο ρυθμό και σκόραραν πάρα πολύ σε προσωπικές φάσεις βάζοντας μεγάλα σουτ. Είχαν μεγάλη ευστοχία σε σουτ τριών πόντων στο πρώτο ημίχρονο και όταν μειώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, έβαλαν σημαντικά προσωπικά σουτ. Είχαν πολύ μεγάλη ενέργεια, πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας και πήραν τη νίκη», τόνισε ο Παπαθεοδώρου για να προσθέσει: «Από την πλευρά μας ήμασταν άστοχοι στα τρίποντα και στις βολές και κακοί στην προσωπική άμυνα. Είναι πολύ σημαντικό το πρόβλημα που δεν καταφέραμε να περιορίσουμε. Από τη στιγμή που δε θυσιάζαμε το σώμα μας και δε βάζουμε τα κορμιά μας και τα χέρια μας καλύτερα, έχουμε πρόβλημα, Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο”.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αρνήθηκε τη δικαιολογία της κούρασης, καθώς ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Σικελία και είχε ένα δύσκολο ταξίδι επιστροφής στην Ελλάδα: «Έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, με δύο αγώνες την εβδομάδα, αλλά δεν είναι κάτι που δεν ξέραμε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Έπρεπε να παίξουμε καλύτερα σε άμυνα και επίθεση».

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει θέμα ενίσχυσης της ομάδας, τόνισε: “Θα σκεφτούμε και θα αποφασίσουμε σε συνεργασία με τη διοίκηση. Θα δούμε τι είναι καλύτερο για να αλλάξουμε τουλάχιστον το κομμάτι της άμυνας, της μαχητικότητας και ης διάθεσης”.

Ο Παπαθεοδώρου δέχθηκε ερώτηση και για την χρησιμοποίηση του Ζάρα: “Δε θέλω να μιλήσω για τον καθένα προσωπικά. Έπρεπε να γυρίσουμε το παιχνίδι, ψάχναμε μακρινό σουτ και παρόλο δεν ήταν 100% έτοιμος, έπρεπε να χρησιμοποιηθεί”.

 

Κώστας Μέξας:«Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη και πολύ σημαντική για εμάς, στην προσπάθειά μας για την σωτηρία. Τα παιδιά έβγαλαν πολύ μεγάλη ενέργεια στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και είναι κάτι που φαίνεται και στη μάχη των ριμπάουντ, όπου υπάρχει ισορροπία, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός στο κομμάτι αυτό. Είχαμε πρώτο στόχο να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ στην ενέργεια, γνωρίζοντας ότι είχε μεσοβδόμαδο παιχνίδι και ταξίδι. Δεν έπρεπε να κάνουμε καθόλου εκπτώσεις σε αυτό. Στο μεγαλύτερο μέρος τα καταφέραμε.

Υπήρχαν κάποια κομμάτια, κάποια «παιχνίδια» που δεν πήγαν πολύ καλά, αλλά εκεί φάνηκε και ο χαρακτήρας των παιδιών που συνέχισαν να πολεμάνε. Ο αγώνας αυτός βοηθά την ομάδα να κάνει ένα βήμα μπροστά σε ότι αφορά την πνευματική της ετοιμότητα, καθώς μην ξεχνάμε πως έχουμε μια μικρή σε μέσο όρο ηλικίας ομάδα».

Οι παίκτες πήγαν στον κόσμο μετά τη νίκη, αλλά όπως εξήγησε ο Μέξας «είναι κάτι που συνηθίζεται ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα», για να απαντήσει σε σχετική ερώτηση για τη δουλειά που έκανε η ομάδα του στο low post: «Έχουμε ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Ήταν ένα κομμάτι στο οποίο θεωρητικά έχουμε αδυναμία και στην αρχή αφήναμε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πάρουν θέση και να εκτελέσουν. Βελτιωθήκαμε στο κομμάτι αυτό, δεν τους επιτρέψαμε να πάρουν θέση εύκολα και μας βοήθησε και αυτό. Μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ είχαν και την επιπλέον κούραση από το ταξίδι για τον ευρωπαϊκό τους αγώνα. Δεν είναι εύκολο να δίνεις δύο τέτοια παιχνίδια υψηλής έντασης σε λίγες μέρες. Κάποια παιδιά έκαναν βήμα μπροστά σήμερα. Καλύφθηκε λίγο η δικαιολογημένα κακή μέρα του Τζόουνς, που έπαιξε με υψηλό πυρετό. Είχαμε τα θέματα μας, καθώς στην pick n roll άμυνα δεν ήμασταν καλοί. Κάποια στιγμή κολλήσαμε στο κοντό σχήμα το ΠΑΟΚ, επειδή δεν είμαστε πολύ συνηθισμένοι να παίζουμε έτσι εμείς. Μίλησε η προσωπικότητα κάποιων παικτών εκεί που έβαλαν καλάθια εκτός συστήματος.”

Σε ότι αφορά την επόμενη αναμέτρηση των Τρικάλων, εκτός έδρας, με τον ΓΛ Φάρο, ο Μέξας τόνισε: «Στον ΓΛ Φάρο έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στη δημιουργία της ομάδας. Σήμερα νίκησε την Κύμη εκτός έδρας. Θα γίνει μάχη και όποιος είναι πιο έτοιμος πνευματικά και σωματικά θα έχει και το προβάδισμα. Έχει πολύ δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα, βρισκόμαστε στην αρχή. Θα δούμε τι θα γίνει».

Ο Μέξας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ, δηλώνοντας σίγουρος πως η ομάδα θα βρει τον δρόμο της: “Καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ, πιστεύω είναι θέμα χρόνου να βρει το ρυθμό του. Θέλει υπομονή… Υπάρχει πίεση στον ΠΑΟΚ, αλλά και η υπομονή χρειάζεται. Δεν είναι εύκολη η καθημερινότητα σε μια ομάδα, όταν εχει τραυματισμούς Δεν είναι δικαιολογίες, είναι πραγματικότητα που ισχύει για όλους τους προπονητές”.

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ